viernes, 26 de junio de 2015

Di de la Pau



MANIFEST PER LA PAU

El 30 de gener, al Col·legi Francesc Pons Boigues vam celebrar el dia de la Pau. Els alumnes de sisè elaboraren i llegiren un parlament per celebrar aquest dia. Amb les seues paraules, fem escola dia a dia.  


Hui, ens hem reunit ací per celebrar tots junts el dia de la Pau.
PAU, eixa paraula amb què expressem el desig de viure tots junts en convivència, feliços i en llibertat.
Enguany volem dedicar unes paraules per recordar la història de Malala Yousafzai. Una xiqueta, valenta i lluitadora, que va posar la seua vida en perill per defensar el dret a la l'educació de tots els xiquets, i especialment de les xiquetes.




Malala va nàixer en Pakistan, un país on les xiquetes no poden anar a l'escola perquè el règim taliban no ho permet.
Ella va voler que el món sencer coneguera la seua història i quasi perd la vida en un atemptat terrorista. Però Malala continua lluitant pel dret a l'educació i per la llibertat de totes les persones.
El 2014 Malala va rebre el Premi Nobel de la Pau en reconeixement al seu esforç per denunciar les injustícies i per reivindicar el dret de tots els xiquets a l'educació, independentment del lloc on naixen. A nosaltres de vegades se'ns oblida que som afortunats per poder vindre a escola cada dia, per tindre uns professors que es preocupen per nosaltres i per tindre l'oportunitat d'aprendre tot allò que ens permetrà ser lliures, autònoms i responsables el dia de demà.
Hui volem recordar a Malala i la seua lluita. Gràcies a Malala i a persones com ella que treballen por la igualdat, la justícia i la pau, nosaltres podem estar ací, tots junts, construint un futur millor.
Malala va dir: “Un xiquet, un professor, un llibre i un llapis poden canviar el món”.

Nosaltres canviarem el món!. Nosaltres som el futur! Nosaltres treballem per la Pau!




No hay comentarios:

Publicar un comentario